Ciprusi utak és üdülés nyaralás és ciprusi utazás és ciprusi nyaralás
tipp - tippek és ötletek utazásra és nászajándék és finom italok receptjei http://www.ciprusutazas.eu Ciprus a ciprusiakkal
Receptek rummal - finom italok
A rum élvezete

Sokan a messzi múltba, a távoli Kínába, illetve Ciprusra, Szicíliába vezetik vissza a cukorral erjesztett ital történetét. Amit azonban ma rumnak nevezünk, az egyértelműen a nyugat-indiai szigetvilágból származik.
A rum élvezete a hajókon indult el...
A rum élvezete óceáni hajóutakhoz fűződik. A 18. századtól a hosszú utakon a hangulat és a munkakedv fenntartására a brit matrózok rumfejadagot kaptak. Hajóorvosok is használták a rumot „érzéstelenítési” célra. A rumhoz legtöbbször a citromhoz hasonló lime levét keverték, amit hatásosnak véltek a skorbut elleni védekezésre.
A rumtermelő országokban hagyományosan tisztán isszák a rumot, de ott is terjed a rumkoktélok élvezete. Koktélkészítésre elsősorban a könnyű, világos fajták ajánlhatók. Ime néhány finom rumkoktél recepje:
Daiquiri
Hozzávalók:
jégdara
2 rész fehér rum
½ lime leve
1 teáskanál cukorszirup
Elkészítés: Töltsük a jégdarát a shakerbe és adjuk hozzá a rumot, a cukorszirupot és a lime levét. Rázzuk össze, majd szűrjük egy előhűtött koktélospohárba. Díszíthetjük limekarikával, esetleg koktélcseresznyével.
Variációk: Cukorszírup helyett használhatunk porcukort, illetve ha karcosabb ízre vágyünk, keverjük a lime levét grapefruitlével.
Hozzávalók:
· 5 cl világos rum
· 1 tojássárgája
· 2 kiskanál cukor |
Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, karcsú talpas pohárban tálaljuk. |
Hozzávalók:
· 5 cl rum
· 5 cl ananászlé
· 1 kiskanál cukor
· szódavíz |
Elkészítés: Az italokat – a szóda kivételével – sok jéggel shakerben erőteljesen összerázzuk, vastag falú vizespohárba szűrjük, szódavízzel felengedjük.
Hozzávalók:
· 1 db banán
· 1 pohár tejszín
· 1 evőkanál citromlé
· 1 dl fehér rum |
Elkészítés: Az egészet összemixelve, jégkockával tálaljuk. |
Hozzávalók:
· 5 cl világos rum
· 1,5 dl grépfrútlé |
Elkészítés: A rumot jéggel töltött, karcsú vizespohárba öntjük, feltöltjük grépfrútlével, megkeverjük. |
Hozzávalók:
· 2 pohár tej
· 10 dkg kókuszreszelék
· 3 likőröspohár fehér rum
· 1 db citrom leve
· 1 evőkanál porcukor
· 8 db jégkocka
· 4 evőkanál ananászkocka
· 1 dl ananászlé |
Elkészítés: A kókuszt leforrázzuk a tejjel, és egy óráig hagyjuk állni. Leszűrjük, elkeverjük a rummal, a cukorral és a citromlével: ananászlevet is adunk hozzá. Mindegyik pohárba teszünk két jégkockát, és elosztjuk az ananászt. Rátöltjük a kikevert italt és az ananászhoz tálaljuk. | |
Hozzávalók:
· 3 cl dry gin
· 3 cl világos rum
· 3 cl Cointreau |
Elkészítés: Keverőpohárban készítjük, koktélospohárba szűrjük.
Hozzávalók:
· 5 cl világos rum
· 3 cl citromlé
· 3 cl ananászlé |
Elkészítés: Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szűrjük. |
Hozzávalók:
· 2 teáskanál rum és kávélikőr
· 1 csésze kávé
· cukor
· tejszínhab |
Elkészítés: Elkészítése: Melegítsük fel a likőrt, a rumot és a cukrot. Töltsük csészébe, majd öntsük hozzá a frissen főzött kávét. Tejszínhabbal kínáljuk. |
|
Oldal: Fogyassza egészséggel - finom italok
Ciprusi utak és üdülés nyaralás és ciprusi utazás és ciprusi nyaralás - © 2008 - 2025 - tippek-hu.hupont.hu
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat